Odlare & leverantörer

Odlare & leverantörer

För odlare:
I livsmedelverkets föreskrifter (LIVSFS 2012:3) om främmande ämnen i livsmedel finns det ett gränsvärde på 200mg/kg gylkoalkaloider i rå och oskalad potatis. Livsmedelslagstiftningen kräver att livsmedelsföretagen, från potatisodlarna till livsmedelsproducenterna, säkerställer att livsmedlen de säljer är säkra och att inte gränsvärden överskrids.

Som potatisodlare ska Ni ha dokumenterade åtgärder för hur Ni förebygger att glykoalkaloider bildas i odling, lagring och transport.

Bilaga 2 – Krav på odlare/leverantörer

Instruktioner för skörd

Transporter och lossning

Odlares glykoalkaloid-rutiner

 

LPM Potatis AB

Trulstorp 109, 312 96 Laholm
Telefon: 0430-484 70
E-post: info@lpm.se